Szent Péter és Pál görögkatolikus templom

Bubrik Miklós parókus

Árkosy Viktor diakónus

Dunakeszi és Váci Görögkatolikus Parókiák rendelkezése

A május 16-án életbelépő kormányhatározat értelmében újra tarthatunk nyilvános szertartásokat, és a szertartások alatt a templomot mostantól újra nyitva tarthatjuk. Arra továbbra is ügyelni kell, hogy a szertartásokon résztvevők mindig tartsák egymástól előírt 1,5 méteres távolságot, az egy háztartásban levőket kivéve. A szertatásra látogatókon mindig legyen védőmaszk, és a templom bejáratánál elhelyezett kézfertőtlenítőt, minden belépésnél kötelező használni. 

Az Eucharisztikus Liturgiák végzése során továbbra is nagy gonddal ügyelnünk kell arra, hogy áldoztatás során is megtartsuk a szükséges óvintézkedéseket. 55 darab fertőtlenített fémből készült kanál áll rendelkezésre, hogy mindenkit külön kanállal tudjak megáldoztatni. A használat után a kanalakat egyházunk által előírt gondossággal fogom tisztítani, majd fertőtleníteni.

A Húsvét ünnepének lezárása május 20. szerda, lehetőséget biztosít, hogy átéljük a feltámadás napjának örömét. A szertartások végzése kis változtatással ugyanaz, mint hajnalban a feltámadási utrenye és Szent Liturgia.  Ezért buzdítok mindenkit, hogy éljen ezzel a lehetőséggel és jöjjön el együtt ünnepelni. A szertarások kezdő időpontja 7.00 Utrenye, 17.00 Szent Liturgia, Vecsernye, lítia, kenyéráldás, utrenye. A 17.00 órakor kezdődő „húsvéti” Szent Liturgia és az utána következő már a Mennybemenetel ünnepéhez kapcsolódó szertarások több órán keresztül tartanak majd, így kérnék mindenkit, ha nem is a teljes estét, de néhány percet szánjanak templomunk felkeresésére, megújuló életünk megszentelésére.

Közösségünk idősebb (65+) tagjait, vagy azokat, akik bármi más ok miatt fokozottabban veszélyeztetettek arra kérem, hogy továbbra is maradjanak otthon, és lélekben kapcsolódjanak bele a közös imádságainkba. A veszély nem múlt el, csak tompult, ezért továbbra is óvó szeretettel vigyázok rájuk, ezzel a fájdalmas kéréssel is. Szeretnék a közeljövőben mindenkit a kapuja előtt felkeresni maszkban, betartva a védőtávolságot, hogy legalább néhány szóval bátorítsuk egymást.

A vasárnapi rendről és váci szertartásokról, pénteken a Rózsák terei parókián tartandó esperesi gyűlés után tudok majd nyilatkozni, ahol a parókus atyákkal egyeztetünk, hogy a nyitás minden görögkatolikus parókián egységes legyen.

Kérem, figyeljék honlapunkat, hogy időben értesüljenek a fejleményekről!

Isten áldjon mindenkit!

Miklós atya

Feltámadt Krisztus!

Napi evangélium

Eseménynaptár