Szent Péter és Pál görögkatolikus templom

Bubrik Miklós parókus

Árkosy Viktor diakónus

Házszentelés 2021

Kedves Görögkatolikusok!

Vízkereszt, az Istenjelenés ünnepe. Krisztus eljön, hogy megszentelje jelenlétével a vizeket. Ezzel a megszentelt vízzel keressük fel az otthonokat, hogy az isteni kegyelem által az az élettér, amelyben élünk is megszentelődjön.

A különleges helyzetre való tekintettel szervezem meg idén a házszentelést.  Elővigyázatosnak kell lennem, nemcsak a magam, hanem mindazok érdekében is, akiket meglátogatok. A hétköznapokon iskolai tanítás után keresem fel az otthonokat, ezért viszek magammal egy másik anderit – reverendát – hogy át tudjak előtte öltözni. A házszentelés alatt végig rajtam lesz a maszk, ezt kérném az engem vendégül látóktól is. Tartsuk a másfél méteres védőtávolságot! Kínálást nem tudok elfogadni, ezért kérem ne is készüljenek vendéglátással. Ha valaki úgy gondolja, hogy ne menjek be az otthonába, megértem és elfogadom,  akkor a házat körbejárva kívülről szentelem meg azt. Abban az esetben, ha valaki nem kéri otthona megszentelését, kérem még időben jelezze felém!

Minden bizonnyal számíthatok a megértésükre, hiszen mindnyájunkat egyaránt súlyt ez a mostani, járvány okozta nehéz időszak.

A mindenható Isten az elemi erőknek, a vírusoknak, a történelemnek, a mi életünknek és sorsunknak is az ura. Fontos, hogy az Istenbe vetett hitünkben megerősödjünk, Őbenne kell bíznunk!

Áldott Újesztendőt!

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Miklós atya


Napi evangélium

Hitvalló Maximosz szé., Neofitosz vt.
Kattintson ide az elolvasásához!

Eseménynaptár