Szent Péter és Pál görögkatolikus templom

Bubrik Miklós parókus

Árkosy Viktor diakónus

Keresztény magatartás

A keresztényeknek az Úr parancsa szerint kötelességük szentté és tökéletessé válni. A tökéletesség és a szentség először mélyen bevésődik a keresztény ember lelkébe, és onnan kiindulva a gondolataiba, a vágyaiba, a szavaiba, a cselekedeteibe is beleivódik. Így Isten kegyelme, amely a lélekben van, kiárad az egész külső jellemre.

A kereszténynek mindenkivel kedvesnek kell lennie. Szavaiból és tetteiből ki kell áradnia a lelkében lakozó Szentlélek kegyelmének, hogy keresztény mivoltáról tanúságot tegyen, és Isten nevét dicsőítse. Akit szavakban mérnek meg, azt a tettekben is megmérik. Aki megvizsgálja a szavakat, amelyeket mond, megvizsgálja a tetteket, amelyeket végrehajt, és soha nem fogja túllépni a jó és erényes magatartás határait. A keresztény ember jóságos szavait finomság és szelídség jellemzi. Ezek azok, amelyek szeretetet szülnek, békét és örömet hoznak. A trágárság ezzel szemben gyűlöletet, ellenségeskedést, bánatot, veszekedést, lázadást és háborúkat szül. Legyünk tehát mindig jóságosak. Soha ne jöjjenek ajkunkról gonosz szavak, olyan szavak, amelyeket nem ízesít Isten kegyelme, hanem mindig csak kegyelemteljes szavak, jóságos szavak, olyan szavak, amelyek Krisztusban való nemességünkről és lelki műveltségünkről tanúskodnak.

Szent Nektáriosz atya tanítása

Napi evangélium

Eseménynaptár

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
PPCA Error: Due to Facebook API changes it is no longer possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so has stopped updating.