Szent Péter és Pál görögkatolikus templom

Bubrik Miklós parókus

Árkosy Viktor diakónus

Szeretetről

A szeretetet keresd. Naponta kérd Istentől a szeretetet. A szeretettel együtt jár a javak és erények sokasága. Ha szeretsz, mások is szeretnek téged.

Adjátok át Istennek egész szíveteket, hogy a szeretetben maradhassatok. „Aki szeretetben él, az Istenben él, és Isten őbenne” (1Jn 4,16). Nagyon figyelmesnek kell lennetek egymáshoz való viszonyotokban, és tisztelnetek kell egymást, mint szent személyeket, mint Isten képmásait. Soha ne a testet vagy annak szépségét nézzétek, hanem a lelket. Vigyázzatok a szeretet érzésére, mint érzelemre, mert ha a szívet nem melegíti fel a tiszta imádság, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a szeretet testi és természetellenes lesz, fennáll a veszélye, hogy megöli az elmét és megégeti a szívet. Naponta meg kell vizsgálnunk, hogy a szeretetünk a Krisztus iránti közös szeretetünk kötelékéből fakad-e, az Úr iránti szeretetünk teljességéből fakad-e. Aki arra figyel, hogy a szeretete tiszta maradjon, az megóvja magát a gonosz csapdáitól, aki állandóan megpróbálja a keresztény szeretetet egy közönséges és szentimentális érzelemmé
változtatni.

Szent Nektáriosz atya tanítása

Napi evangélium

Eseménynaptár

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
PPCA Error: Due to Facebook API changes it is no longer possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so has stopped updating.