Szent Péter és Pál görögkatolikus templom

Bubrik Miklós parókus

Árkosy Viktor diakónus

Az imádságról

Minden ima Isten ajándéka. Nekünk, a leggyengébbeknek pedig az ajkak imája adatott meg. Egyelőre ezt teljesítsük, kedveseim. A kút mély, de a kötél rövid és a vödör kicsi.

Reggel olvassuk az Istenszülőhöz szóló akathisztoszt, este pedig olvassuk a Parakliszt (az Istenszülőhöz intézett könyörgő istentisztelet, amely tartalmazza a hozzá szóló kánont), a Hitvallást – naponta legalább egyszer – és Zsoltárokat, naponta két-háromszor. Természetesen ez a szabály önkéntes.

„Miatyánk” – szám nélkül. A „Jézus-ima” („Uram Jézus Krisztus, Isten Fia, könyörülj rajtam, bűnösön.”) szám nélkül. Leborulások – szám nélkül. Mindenki azt teszi, amit tud, ahogyan a méh sem szedi el az összes nektárt a virágból. De nagyon jó, ha egy kis szabályt alakítunk ki magunknak.

Én magam is tudom: ha felkelek és elvégzem az ima kánonomat, akkor utána, mintha egész nap más ember lennék. De ha reggel felkelsz, és a ház körül sürgölődsz- mert ezt meg azt kell csinálnod -, akkor az egész napod rosszul telik. Végezz tehát minden nap egy kicsit az ima szabályodból, mint az igaz Jób, aki minden nap áldozatot mutatott be gyermekeiért, ha azok vétkeztek volna gondolataikban. (vö. Jób 1:5)

PAISZIE OLARU ATYA (1897-1990) a romániai Szihlából

Napi evangélium

Eseménynaptár

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
PPCA Error: Due to Facebook API changes it is no longer possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so has stopped updating.